</GymDigital>

MM Sports Historia – GymDigital berättar om en väg från en enkel start till framgång

MM Sports är idag ett etablerat och välkänt varumärke på marknaden för kosttillskott och bland människor som brinner för träning och hälsa.

Vi på GymDigital, som säljer gymutrustning och har handlat kosttillskott hos MM Sports sedan starten 1992, delar gärna med oss av deras inspirerande historia.

MM Sports Historia GymDigital

En passion för träning och en resa till Kalifornien

Allting började dock i ett litet format där framgången föddes ur blod, svett och tårar genom hårt arbete och enkla medel. 1992 upptäckte Olle Sparringsjö, mannen som skulle skapa MM Sports, sin passion för hård styrketräning på gymmet Olympic i Göteborg.

Där träffade han profiler som Eive Nilsson, Anders Bengtsson och Mats Kardell.

Dessa nya bekantskaper ledde till en resa till Kalifornien, där Olle kände sig hemma i Los Angeles och bekantade sig med den amerikanska gymkulturen. Hemma i Sverige igen startade Olle enskild firma under namnet SN (Sparringsjö Nutrition). Han arbetade till vardags som hantverkare, men hans brinnande passion var att hitta bättre och mer effektiva kosttillskott.

Det första stora genombrottet kom 1998 när varumärket Body Science skapades. Olle träffade samtidigt sin framtida fru Lelle Sparringsjö, som fick en nyckelroll beträffande team, foto och nätverkande med media och kunder.

MM Sports Historia GymDigital

Innovation och utveckling

1999 var ett avgörande år när den första produkten från Body Science, Diet Fuel, skapades med Protarmor 865 som bas. Detta pulver säljdes till gym och privatpersoner och fick mycket bra feedback. Bland de tidiga stamkunderna fanns till och med proffsboxaren Frida Wallberg.

Samma år åkte Olle och Lelle till Los Angeles för att fira millennieskiftet. De blev kvar i åtta veckor och fick kontakt med företaget Max Muscle, vars produkter de senare började importera till Sverige.

År 2003 öppnade den första butiken i Sverige under namnet MM Sports, inspirerat av den amerikanska leverantören Max Muscle. Olle och Lelle bestämde sig då för att satsa allt på sina företag MM Sports, Pressphoto och Models of Sweden. De bodde till och med i den nya arbetslokalen i fyra år och arbetade nätter och kvällar för att bygga upp verksamheten.

Ett framgångsrikt sortiment

Under åren 2003-2007 krävdes många uppoffringar och hårt arbete för att bygga upp MM Sports. Olle jobbade nätter och kvällar som säkerhetsvakt, medan Lelle arbetade som pressfotograf, modellfotograf och konferencier samtidigt som hon drev en bokningsfirma. Bäddsoffan på lagret blev en trygg tillflykt när det var dags att sova.

MM Sports inledde som generalagentur för Max Muscle, men kundernas preferenser ändrades över tid till det egna varumärket Body Science. Efter att ha marknadsfört det amerikanska varumärket i nio år beslutade Olle att helt satsa på Body Science och andra varumärken med större efterfrågan.

År 2008 blev ett genombrottsår när allt fler inom gymkulturen valde Body Science vassleprotein på grund av dess smak och konsistens. Olle skapade även marknadsledande aminosyraprodukter med unika profiler och tillsatser som ALC, vitaminer och elektrolyter.

MM Sports Historia GymDigital

Mot En lysande framtid

MM Sports växte stadigt, och 2009 nåddes en milstolpe när butiken flyttades till Övre Husargatan 4 i Göteborg och blev den största kosttillskottbutiken i Sverige. Lokalen på 1000 kvadratmeter rymde både kontor, lager, order och butik under ett tak.

Åren som följde präglades av expansion och framgång. 2010 lanserades en unik råvara till Body Science Casein, vilket gjorde den perfekt för att göra proteinpudding. Samma protein vann senare ett stort oberoende smaktest och är fortfarande en av bolagets bäst säljande produkter.

2011 tog MM Sports ett viktigt ställningstagande genom att stötta Svenska Kroppskulturförbundet (SKKF) och skriva hårdare avtal om antidoping. De hanterade även det krävande administrativa arbetet att hantera alla tävlande atleter som inte längre hade någon annan att tävla för.

Expansionsfasen fortsatte med fler butiksöppningar runt om i landet, inklusive Stockholm, Malmö och Eskilstuna. Sortimentet utökades också med premiummärket XLNT Sports.

MM Sports historia präglas av innovation, hårt arbete och en passion för att leverera högkvalitativa kosttillskott och träningskläder till sina kunder.

MM Sports Historia GymDigital

MM Sports lysande framtid

Sedan dess har MM Sports fortsatt att växa och utvecklas. Företaget har etablerat sig som en av Nordens största leverantörer av kosttillskott och erbjuder ett brett sortiment av träningskläder och högkvalitativa kosttillskott.

Med sina nio fysiska butiker och en framgångsrik e-handelsplattform fortsätter MM Sports att erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter och service.

Vi på GymDigital rekommenderar MM Sports och deras kosttillskott till alla som strävar efter att uppnå sina träningsmål.

Precis som MM Sports har en passion för kosttillskott, har vi på GymDigital en passion för gymutrustning. Tillsammans hjälper vi dig att nå dina träningsmål och skapa en bättre och hälsosammare livsstil.

Resultat och omsättning 2020

MM Sports grundades i Göteborg för nästan 20 år sedan. I bolagets sortiment hittar du kosttillskott, proteinpulver, träningskläder och olika tillbehör.

Under 2020 uppgick försäljningen till nästan 230 miljoner kronor, varav en stor del genererades via bolagets egen e-handelsplattform. MM Sports, som konkurrerar med bland andra Gymgrossisten, har också nio fysiska butiker på den svenska marknaden.

Rörelseresultatet landade på 12 miljoner kronor enligt årsredovisningen.

GymDigital rekommenderar MM Sports

På GymDigital är vi stolta över att rekommendera MM Sports och deras högkvalitativa kosttillskott och träningskläder.

Vi köper själva vårt kosttillskott hos MM Sports och har alltid haft en positiv upplevelse av deras produkter och service.

MM Sports är en av Nordens största leverantörer av kosttillskott, och deras breda sortiment innefattar både träningskläder och högkvalitativa kosttillskott.

Företaget fokuserar på bra pris, kvalitet och service, vilket är viktiga faktorer för oss på GymDigital.

Så om du letar efter pålitliga kosttillskott och träningskläder av hög kvalitet, rekommenderar vi starkt att du besöker MM Sports.

De har flera fysiska butiker runt om i Sverige och en lättillgänglig e-handelsplattform där du kan hitta allt du behöver för att uppnå dina träningsmål.

MM Sports Historia GymDigital

GymDigital är din partner för gymutrustning

Vi på GymDigital är experter på gymutrustning och kan hjälpa dig att hitta rätt utrustning för ditt träningsbehov.

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av gymprodukter, både för privatpersoner och företag. Vi säljer en också en hel del billig gymutrustning till SAS UNGDOM

Vi erbjuder ett brett utbud av träningsmaskiner och träningsredskap, inklusive löpband, crosstrainers, roddmaskiner och motionscyklar.

Oavsett om du vill bygga ett eget hemmagym eller utrusta en träningsanläggning, har vi produkterna och expertisen för att hjälpa dig.

GymDigital är din pålitliga partner när det gäller gymutrustning, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina träningsmål.

Besök vår hemsida för att se vårt sortiment och kontakta oss om du har några frågor eller behöver rådgivning om gymutrustning.

MM Sports Historia GymDigital

MM Sports – En inspirerande resa

MM Sports historia är en inspirerande resa från en enkel start till att bli en av Nordens största leverantörer av kosttillskott och träningskläder.

Företaget har alltid haft en passion för att erbjuda högkvalitativa produkter och service till sina kunder, och det är något som vi på GymDigital kan relatera till och stödja.

Så låt oss tillsammans sträva efter att uppnå våra träningsmål och skapa en bättre och hälsosammare livsstil.

MM Sports och GymDigital är här för att stödja dig på din träningsresa och hjälpa dig att nå dina mål

Riskkapitalbolaget och kapitalförvaltaren Capman, med huvudkontor i Helsingfors, köper en majoritetspost i MM Sports och får dessutom med sig bolagets ledningsteam som också investerar i bolaget.

Säljare är bolagets grundare Olle Sparringsjö och Verdane som har varit ägare sedan 2014.

MM Sport värderas till cirka 300 miljoner kronor i affären, enligt källor.

MM Sports Historia GymDigital

Lämna ett svar