</GymDigital>

”Vad är SEM & SEO?”

En fråga som vi ofta får.
Att hänga med i den digitala världen kan ibland vara jobbigt. Därför har vi på GymDigital samlat de frågor som vi stöter på mest under en och samma sida. Många har till exempel frågat ”Vad är SEM & SEO?” Och vad  är skillnaden mellan SEM & SEO?

Vad är SEO, Sökmotoroptimering ?

Search Engine Optimization eller Sökmotoroptimering som det heter på Svenska. Är det jobb som utförs på en hemsida för att synas på Sökmotorer, så som Google och Bing.  För att sökmotorerna ska kunna hitta er webbsida så ska först tex Google veta att den finns.

Sökmotoroptimering handlar således om att driva besökare, försäljning eller andra former av avslut från sökmotorer genom att att hålla bra positioner på ord som människor söker efter. Detta görs allt ifrån hur ni väljer att bygga upp er webbsida, vad som står på den och hur koden bakom den är skriven – allt för att underlätta för Google att hitta er webbsida.

Vill du veta mer om Sökmotoroptimering och vad vi kan göra för just er så tveka inte att höra av er till oss på GymDigital Göteborg / Stockholm.

Vad är SEM, Sökmotorannonsering?

Sökmotorannonsering går ut på att man köper till sig en plats på Google. För att Göra detta använder man Googles verktyg Adwords.

Att skapa ett konto är gratis, men att börja annonsera kostar pengar.Det positiva är att du själv får välja hur mycket annonseringen ska kosta. Genom en budget per dag så kan du lätt sätta en max kostnad. Inne i verktyget lägger du upp kampanjer, annonsgrupper, annonser och hanterar sökord

Vi på GymDigital hjälper er mer än gärna med att komma igång med er annonsering. Vi erbjuder tjänsten PowerListing & Networks som du kan läsa vidare om här.

Vad är skillnaden mellan SEO och SEM?

Skillnaden mellan vad är SEM SEO är kort sagt: SEO är ”gratis-varianten” medan SEM är ”betal-varianten”.

Med SEO – så gör du det möjligt att på lång sikt öka synligheten på Google, då man jobbar med webbsidans innehåll och struktur för att synas högt upp i Sökresultatet.

Med SEM – köper du dig en första plats på Google, då SEM fokuserar på betalda annonser via AdWords-verktyget för att synas i Sökresultatet.